Tot és bó, si la quantitat és la adequada

No es només elegir els aliments, també la forma en que els cuinem o preparem poden determinar en certa mesura quins beneficis ens proporcionen. Son petites coses que ens aporten en positiu a la nostra salut.

 

En un món desenvoluanxovespat, on les neveres plenes i supermercats a prop de tothom, ens oblidem que alimentar-nos és una necessitat bàsica del esser humà.

 

Les malalties cròniques, entre elles el càncer, mantenen una estreta relació amb l’alimentació, y no està de menys preocupar-nos per ella.

 

En el cas de les anxoves, és un peix blau, és a dir, és un aliment ric en àcids grassos omega 3, un varietat de grassa saludable ideal per a una dieta equilibrada.

 

També aporta proteïnes d’alt valor biològic, és a dir, te un contingut de proteïnes semblant al que podem trobar en la carn o els ous.

 

En relació al seu contingut en altres nutrients essencials, destaquen sobretot les vitamines A, B, D, E i K i minerals com el potassi, ferro, sodi, magnesi, fòsfor y calci.

Els principals beneficis de les anxoves passen sens dubte per el seu alt contingut en àcids grassos omega 3 que ajuden a preveure malalties cardiovasculars, preveure formació de trombosi i coàguls i disminuir nivells alts de colesterol i triglicèrids.

 

Gràcies al seu contingut en vitamines A i D, és un aliment que ajuda a millorar la visió, millora la resistència davant infeccions, afavoreix la absorció de calci i participa en la producció de les hormones sexuals i enzimes del fetge.

 

El seu contingut en magnesi i vitamina A, el converteixen en un aliment interessant a la hora de la immunitat. A més a més, té ferro que és útil per preveure la anèmia ferropènica.

Per últim, aporta àcid fòlic, una vitamina essencial en la dieta de la dona embarassada.

Des del Botànics Badalona us convidem a provar els nostres entrepans “atípics” perquè veieu que bons que són!

Deixareu que us ho expliquin?

 

Xavi Tomás Porcar

Deja un comentario